Veelgestelde vragen over Shea Butter

Veelgestelde vragen over Shea Butter

Hieronder lees je de meestgestelde vragen over Shea Butter.

Waar is Shea Butter goed voor?

Shea Butter is rijk aan vitamine A, E en F en bevat veel belangrijke vetzuren. In deze blogpost kun je uitgebreid lezen over de voordelen van vitamine A, E en F voor de verzorging van de huid. Hierdoor is Shea Butter multi-inzetbaar bij de verzorging van huid en haren. Shea Butter is goed voor een droge, rode of verbrande huid door de zon of andere omstandigheden. Ook ondersteunt Shea Butter de huid bij puistjes en onzuiverheden en kan hierbij verlichting bieden. Daarnaast kun je Shea Butter goed inzetten bij een oudere huid die al wat fijne lijntjes en rimpels heeft. Shea Butter zorgt voor verlichting van deze ouderdomsverschijnselen.

Je kunt Shea Butter ook gebruiken bij de verzorging van pigmentvlekken en littekens. Ook kan Shea Butter het ontstaan van zwangerschapstriemen voorkomen en de huid ondersteunen wanneer er al zwangerschapstriemen/ striae zijn ontstaan.

De vette eigenschap van Shea Butter beschermt de huid tegen kou. En kan als voedende masker dienen voor de haren. Breng hiervoor Shea Butter alleen aan op de punten van de haren.

Ook voor mannen is Shea Butter handig om in huis te hebben. Je kunt Shea Butter namelijk gebruiken als scheercréme voor een mooi en glad scheerresultaat.

Kan Shea Butter op je gezicht en wat doet Shea Butter met je gezicht?

Shea Butter kan gebruikt worden als verzorging voor het gezicht. Het helpt om de huid te hydrateren, de bloedsomloop te verbeteren en de elasticiteit van de huid te bevorderen. Ook zorgt Shea Butter voor een zachte en soepele huid. Daarnaast beschermt het kaneelzuur in Shea Butter de huid gematigd tegen UV-stralen. Shea Butter smelt bij lichaamstemperatuur en wordt daarom snel door de huid opgenomen zonder dat je huid vet aanvoelt. Ideaal voor een intense verzorging van de huid, zonder dat je met een vet gezicht rondloopt. Ook bevat Shea Butter allantoïne, wat het herstellend vermogen van je huid bevordert en helpt in combinatie met vitamine A en E bij het tegengaan van onzuiverheden.

Waar is shea boter van gemaakt?

Shea Butter wordt in het Nederlands Karitéboter genoemd en wordt gemaakt van de vruchten van de Afrikaanse Karitéboom – Vitellaria paradoxa. Deze boom heeft veel genezende eigenschappen en wordt ook wel de Boom des Levens genoemd.

Na het oogsten van de Karitévruchten wordt het vruchtvlees verwijdert om bij de noot van de vrucht te komen. Daarna worden de noten gewassen, gedroogd en vervolgens gekraakt. Alleen de zaadkernen worden geroosterd en daarna tot een vettige massa vermalen. Dan ontstaat er een donkere chocoladekleure pasta.

Aan deze pasta wordt vervolgen water toegevoegd om de onzuiverheden te scheiden van het vet. Deze pure manier van verwerking zorgt ervoor dat de boter vettig en talkachtig is met een bijna witte, licht geelachtige kleur. De geur is nootachtig en aards. Het ruikt naar een heerlijk puur product.

Is Shea Butter goed voor je haar?

Shea Butter is goed voor je haar en wordt gebruikt om je haren en hoofdhuid te verzorgen. Het zou een gunstig effect kunnen hebben tegen roos. Shea Butter wordt voor allerlei haarproblemen gebruikt zoals dof, droog en beschadigd haar en problemen zoals gespleten haarpunten. Ook kan Shea Butter irritaties van de hoofdhuid verzorgen, bijvoorbeeld roos. Shea Butter zorgt voor een schitterende glas van het haar en laat het haar zacht en gehydrateerd aanvoelen.

Shea Butter kan ook gebruik worden bij de haarverzorging van krullend haar.

Wat is de beste Shea Butter?

De beste Shea Butter is ongeraffineerde en koudgeperste Shea Butter. Deze vorm van Shea Butter is de puurste en bevat dus ook nog alle verzorgende vitmines en vetzuren. Pure, ongeraffineerde Shea Butter bestel je eenvoudig en snel hier.

Wat is het verschil tussen geraffineerde en ongeraffineerde Shea Butter?

Geraffineerde Shea Butter is een raffinage proces ondergaan waardoor 95% van de vitamines en mineralen die gevonden worden in de ongeraffineerde Shea Butter verloren gaan. Ook blijven en chemische restanten achter van het raffinage process. Kortom: de voordelen van Shea Butter worden verminderd terwijl de nadelen van het product toenemen.

Hoe herken je ongeraffineerde Shea Butter?

Ongeraffineerde Shea Butter herken je aan de geur en kleur. Ongeraffineerde Shea Butter heeft een lichte aardse geur en een ivoor kleur. Ook is de Shea Butter niet 100% egaal van kleur, maar bevat het juist meer en minder witte elementen.

Waar koop je Shea Butter?

Pure, ongeraffineerde Shea Butter kun je bij ons in de webwinkel bestellen. Deze Shea Butter is 100% biologisch en fairtrade. Zo krijg jij de beste, pure verzorging voor jouw huid.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.