Voordelen van shea butter

De kracht van pure Shea Butter

De pure, biologische en ongeraffineerde shea butter bevat een aantal vitamines die een ondersteunende en herstellende werking bieden bij huidklachten, maar ook zeker geschikt zijn voor de dagelijkse verzorging. Het unieke van Shea Butter is dat er een hoog gehalte (5% – 17%) aan werkzame stoffen in zit, hierdoor krijg je een diepe verzorging van de huid. Shea Butter is onder andere rijk aan vitamines A, E en F, deze zorgen voor een krachtige ondersteuning.

Wat doet vitamine A voor de huid?

Vitamine A, ook wel retinol genoemd, is een vitamine die oplosbaar is in vet. Deze vitamine krijgen we ook binnen middels onze voeding. Zo vind je vitamine A in veel dierlijke producten en met name leverproducten.

Vitamine A kent veel voordelen voor je huid, zo stimuleert het de celdeling van de huid, waardoor huidcellen (en dus je huid) sneller zal herstellen. Hierdoor ondersteunt vitamine A de wondgenezing van de huid. Daarnaast stimuleert vitamine A de aanmaak van elastine en collageen in de huid, waardoor de huid stevig, vol en soepel blijft en een gezonde uitstraling heeft. Collageen neemt af naarmate je ouder wordt, het stimuleren van de aanmaak voorkomt dus een veroudering van de huid door het verlies van collageen.

Ook biedt vitamine A veel mogelijkheden voor een onrustige huid. Vitamine A geeft namelijk rust aan de huid en kalmeert rode vlekken. Daarnaast wordt de talgproductie geremd, zodat de kans op een vette huid en acne vermindert. Dus, ook voor een onrustige puberhuid kan Shea Butter een oplossing bieden. Vooral als dit een gemengde tot vette huid is.

Wil jij je huid zo lang mogelijk mooi houden? Ook dan is Shea Butter een goede keuze. De vitamine A in Shea Butter vermindert namelijk tekenen van ouder worden zoals pigmentvlekken, fijne lijntjes en rimpels, littekens van acne en ouderdomsvlekken. Daarnaast is vitamine A een antioxidant en beschermt de huid tegen vrije radicalen. Dit wil zeggen dat het bescherming biedt tegen agressieve stoffen die vroegtijdige huidveroudering creëren en ontstekingen kan verminderen. Ook vitamine E is een krachtige antioxidant, en biedt samen met de vitamine A dus een sterke bescherming van de huid.

Welke voordelen heeft vitamine E?

Vitamine E is een echte krachtpatser wanneer het gaat over de negatieve invloed van zonlicht op de huid. Zelf zijn wij erg fan van een oraal vitamine E supplement vanaf de vroege lente tot aan de herfst. Dit beperkt de schade die aangericht kan worden door de UV stralen. Uitwendig gebruik van vitamine E op de huid geeft hetzelfde effect. Vitamine E beschermt tegen zonlicht, heeft een beperkte beschermende factor tegen verbranding door de zon en beperkt de schade die UV licht kan aanbrengen aan de huid.

Heb je last van een droge huid of een slechte doorbloeding? De vitamine E in Shea Butter ondersteunt de huid om goed vocht vast te houden en stimuleert een betere doorbloeding. Daarnaast verzorgt vitamine E de ontstoken huid en vermindert ook de ontsteking. Ook voor fijne lijntjes en rimpels biedt vitamine E een goede verzorging.

Welke voordelen heeft vitamine F in Shea Butter?

Vitamine F is opgebouwd uit 2 essentiële vetzuren: alfa linoleenzuur (een omega 3 vetzuur) en linolzuur (een omega 6 vetzuur). Deze zijn heilzaam bij een slechte huidkwaliteit en een droge en oncomfortabele huid. De omega 3 vetzuur verzorgt de huid bij o.a. couperose en rosacea en kan ontstekingen verminderen van de huid bij huidaandoeningen zoals dermatitis en psoriasis. Maar ook voor een huid zonder aandoening die tijdelijk geïrriteerd is kan helpt vitmine F om de geïrriteerde huid te kalmeren en te verzachten.

Vitamine F biedt herstel van de huid en kan een gezonde celfunctie reguleren. Hierdoor zorgt vitamine F ervoor dat de huid beter haar vocht vast kan houden. Daarnaast ondersteunt vitamine F de afweer van irriterend stoffen, UV licht en verontreinigende stoffen die anders de huid kunnen beschadigen. Het is een effectieve beschermer wanneer je in een vervuilde omgeving rondloopt, zoals een drukke stad.

 

 

De werkzame stoffen in de shea butter maken het tot een krachtige zalf die geschikt is voor vele doeleinden wat betreft de huid. En dan niet alleen de gezichtshuid, maar het gehele lichaam zal er baat bij hebben. Een doeltreffende en verrijkende shea butter die zuinig is in gebruikt en geschikt is voor het hele gezin! Wil je meer weten? Bekijk hier de meestgestelde vragen over Shea Butter.

Ben je net zoals ons super enthousiast over dit mooie product? Deze kun je hier bij ons bestellen. Onze Shea Butter is biologisch & ongeraffineerd, waardoor de werkzame stoffen nog in grote hoeveelheden aanwezig zijn en jouw huid intensief verzorgen. Een must-have in elk badkamerkastje!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.